Om selskapet

kontoretMobilspill er det raskest voksende selskapet innen programvareutvikling for iPhone og Android-telefoner i Norge. På to år har vi økt bemanningen med syv personer, og vi vil fortsette å ansette i 2013 og 2014. Markedet for mobilspill og programmer (apps) er i rask utvikling og fordi vi er i forkant av utviklingen, har vi et solid fundament for videre vekst.

I skrivende stund har vi en portefølje på 14 produkter. Åtte av disse er mobilspill, mens seks er kommersielle programmer. Vi har for tiden rekorden i Skandinavia når det gjelder mest solgte app. Spillet Mushroom Mash app for Apple iOS og Android har blitt lastet ned over 25 millioner ganger (data fra mars 2013). I tillegg til disse produktene har vi også laget 15 skreddersydde applikasjoner for bedrifter for reklame.

Historikk

Mobilspill ble grunnlagt som Arvesen Tech i 2003. Grunnlegger Collins Arvesen startet i 2003 et programvareselskap i sin kjeller i Nordstrand rett sør for Oslo. Arvesen fokuserte på å bygge applikasjoner i Excel for lønnshåndteringen for små og mellomstore bedrifter. I 2006 kjøpte Arvesen en tidlig versjon av en smarttelefon og begynte å tenke på programmer for mobiltelefoner. Innen et år ble virksomheten i Arvesen Tech helt endret og fokus begynte å bli rettet mot finansielle applikasjoner for mobile enheter. Arvesens sønn, Tor Arne Turesen, for tiden administrerende direktør i selskapet, fikk imidlertid snart faren til stedet å rette fokuset mot underholdning. I 2008 ble navnet på selskapet endret til Mobilspill AS og selskapet begynte å utvikle apps, først til iOS og deretter også til Android.

Det første produktet som det nydannede selskapet Mobilspill AS lanserte, var Dodging Bullets – et spill som tiltrakk seg mye oppmerksomhet på grunn av sin glimrende 3D-grafikk. Dette spillet ble lastet opp til Apples App Store i desember 2010.

Fremtiden

Som et teknologitungt selskap som lever av å levere nyheter i en endeløs strøm, er det ikke veldig lurt å fortelle mye om planene for fremtiden. Men vi kan tilby en nyhet som forhåpentligvis setter frykt i noen av våre konkurrenter. Vi vil faktisk snart begynne å tilby spill og programmer for iPad. Litt lenger frem i tiden vil vi også lansere apper på Internett, dvs. apper som ikke krever nedlasting via App Store eller Google Play.